Malmö Orienteringsklubb
Samarbetspartners: Ullmax
Svenska Spel

Malmö OK

Cederströmsgatan 6
212 39 Malmö
(Bulltofta Rekreationsområde)
tisdag 18-20
E-post: info@mok.nu
E-post webmaster: tommy.garting@hotmail.se
Plusgiro: 63 44 50 - 1
Facebook
Ni hittar oss här:
(klicka för en större kartbild)
Karta


Nyheter

Malmö OK

Veteran-SM Sprint
Stort grattis till de två svenska mästarna i klasserna D35 och H35, Marlene Bjärehed och Jonathan Gunnarsson!
Resultat

Ungdomsserien
Etapp 5 av ungdomsserien är avklarad med ett bra gäng ungdomar från MOK!
Se länkarna nedan för mer info:

Ungdomsserien

Nuvarande ställning i MOK
Ungdomsserien

Kretsmästerskap Dag
Klubben fick tre färska Kretsmästare när tävlingarna avgjordes på Frosta OKs tävling onsdagen 15 augusti.

H21 Jonathan Gunnarsson
H35 Emanuel Strid
H65 Håkan Nilsson

Resultat

Parkorienteringen
Sista etappen av sommarens parkorientering är över och många har nyttjat det varma vädret till att springa i Malmös parker.

Resultat

Triangelmatchen
Triangelmatchen är en vänskapstävling mellan Malmö OK och två danska klubbar OK Skaermen och Lyngby OK. Vi träffades i Bokens klubbstuga utanför Perstorp. Började enligt traditionen med kaffe och kakor, innan tävlingsstart fördelat i tre klasser med olika längd omkring 3 km, 4 km och 6 km. Klassegrarna, bäste herre och dam i varje klass, hedrades med varsin honungsburk.

Sedan följde en krånglig uträkning för att så rättvist som möjligt ta reda på vilken klubb som utgick med segern, denna gång Lyngby OK, som fick hemföra vandringspriset, en triangel, till Danmark.

Dagen efter blev det Rävjakt för en nerbantad grupp på 13 personer. Räven vandrar runt på en 60 minuters slinga, medan de tävlande springer till rävboet i mitten (denna gång två valfria rävbon) och tillbaka till slingan där de ska försöka fånga den vandrande räven. Bäste herre, Mads Troelsgård fångade 15 rävar, och bästa dam, Pia Skorstensgaard fångade 9 rävar. Bästa herre o dam i MOK blev Håkan Nilsson med 9 rävar och Sara Bengtsson med 7 rävar.

Resultat

Sträcktider

KM Lång
Klubbmästerskapet i långdistans är avklarat och vi har en ny grupp klubbmästare. Stort grattis!
Resultat
KM Lång

Sprint- DM
Vid helgens Sprint-DM i Lund blev det en hel del andraplaceringar av MOKare men, framför allt, också två DM-tecken. Jonathan Gunnarsson vann i klassen H35 och vid eftermiddagens stafett vann Fredrik och Hanna Kryh Öberg i klassen DH35.

Stort grattis till Jonathan, Fredrik och Hanna!

Resultat

Resultat Stafett
Sprint- DM

Ungdomsserien
Efter fjärde etappen av ungdomsserien så ligger Malmö OK kvar på en tredjeplats i Division 1 men knappar in på FK Boken genom en stor uppslutning med mycket poäng.
Se länkarna nedan för mer info:
Älgots Cup

Bästa MOK:are

LinjeOL
Det var många intresserade som gick MOKs linjeorientering i Katrinetorp och svarade på frågor om orientering vid kontrollerna.
LinjeOL

SSM 2018
4 ungdomar från Malmö OK representerade Skåne på SSM i Blekinge: Agnes, Alfred, Viktor och Love. De två förstnämnda fick även springa i Skåne-lag under söndagens stafett. Jenny, från MOK, var med som ledare.
Resultat
SSM 2018

Klubbläger 9-11 mars
Cirka 30 MOK:are i blandade åldrar deltog på vårens klubbläger under helgen 9-11mars. Vi bodde i FK Göingarnas fantastiska klubbstuga i Tågaröd, en bit norr om Kristianstad. Vi inledde med natt-OL i området runt stugan på fredagskvällen. Lördagen inleddes med ett inte helt lätt teknikpass vid Immeln på förmiddagen och sedan hade vi ett eftermiddagspass runt stugknuten. Kvällen innehöll god mat, frågesport för alla och Melodifestivalen för de som ville. På söndagen hade Göingarna lagt ett rejält långpass i Kullaskogen, som dock var avkortningsbart. Det var lite snö i skogen, framför allt i Kullaskogen, men det hindrade alltså inte oss från att genomföra de träningar vi tänkt oss. På lördagen visade sig faktiskt solen en stund. Sammanfattningsvis en mycket trevlig helg!
Klubbläger 9-11 marsAdmin

SKOF - Skånes orienteringsförbund

GRATTIS FK BOKEN

2018-09-17
Sträck på Er i FK Boken, ett helt fantastiskt arrangemang på alla fronter. (En av kommentarerna ur deltagarenkäterna i Eventor från helgens Veteran-SM i FK Bokens regi).
Läs mer

SKOF ungdom gotlandsresa inställd

2018-09-17

Läs mer

Simon Harden Svensk Mästare

2018-09-10
Simon Harden, FK Boken, segrade i klass H18 då SM långdistans arrangerades av IK Hakarpspojkarna i skogarna vid Hok i Vaggeryds kommun. "Mitt livs bästa lopp", HITTILLS, kommenterar Simon segern. Stort GRATTIS Simon!
Läs mer

Enkät om Fyrklubbs

2018-09-07
Skånes Orienteringsförbund genomför en enkät om Fyrklubbs.
Läs mer

Ny möjlighet att vinna DM medel

2018-09-03
Klasserna som blev strukna på DM medel kommer istället att tävla om denna mästerskapstitel på Örkelljunga FKs tävling den 30 september.
Läs mer

SKOF Ungdom Gotlandsresa

2018-08-28
ÄNTLIGEN har anmälan till årets sista aktivitet i SKOF ungdoms regi öppnat!
Läs mer

SKOF Ungdomskommitté inbjuder till Planeringsträff

2018-07-23
Fredag kväll 7 sept till lördag 8 sept - övernattning kommer att erbjudas.
Läs mer

SOFT - Svenska orienteringsförbundet

Fem svenskar på pallen på knock-out-sprinten

2018-09-22
Svensk trippel på damsidan och två svenskar på pallen på herrsidan. Det blev en ny fin svenskdag på Euromeeting när det nya formatet knock-out-sprint stod på programmet. ”Tufft men kul”, var segrande Karolin Ohlssons summering.
Läs mer

Sverige vann sprintstafetten i Danmark: "Väldigt kul!"

2018-09-21
Sverige inledde Euromeeting i Danmark med en seger i sprintstafett. Förstalaget sprang kontrollerat hela vägen och sedan avgjorde Karolin Ohlsson på sistasträckan.
Läs mer

De springer för Sverige på världscupavslutningen: "Väldigt stark trupp"

2018-09-20
Om två veckor är det dags för världscupavslutning i Tjeckien. Väldigt mycket talar för att Tove Alexandersson vinner totalen för femte året i följd. Här hittar du den svenska truppen i sin helhet.
Läs mer

Här är Sveriges trupp till Jec

2018-09-18
I början av oktober är det dags för Junior European Cup i Schweiz. Nu är den svenska truppen klar. "En fin blandning av rutinerade löpare med flera mästerskap i ryggsäcken och några debutanter", säger förbundskapten Kalle Dalin.
Läs mer

SM-guld till Göteborg-Majorna och Stora Tuna

2018-09-16
Det var upplagt för dramatik inför de avslutande sträckorna. Då klev två landslagsstjärnor fram och mosade sina närmaste konkurrenter. Lina Strand säkrade SM-titeln för sitt GMOK och på herrsidan såg Emil Svensk till att guldet stannar i Stora Tuna.
Läs mer

Juniorstafetten blev en repris på 2017

2018-09-16
Samma segrare men till viss del nya hjältar när juniorerna tävlade om SM-guldet i stafett.
Läs mer

Bergman ostoppbar – Strand slog till på "fel" distans

2018-09-15
Gustav Bergman verkar för tillfället ostoppbar. Förra helgen vann han SM i långdistans och under lördagen blev han svensk mästare även i medeldistans. På damsidan fick Lina Strand till ett kanonlopp och slog Karolin Ohlsson med sju sekunder.
Läs mer